gallery/1510897_1402414010069755_3608016846693278038_n.lichter

Hallo, mijn naam is Helen en zolang ik my kan herinneren, ben ik bezig met mijn creativiteit. Mijn oma was en mijn moeder is ook zeer creatief, dus heb ik mijn creativiteit van hen geërfd. In 2019

heb ik besloten met een competitie mee te doen en heb ik een Aloysius Artist Bear Award gewonnen.


Wonend in het noorden van Nederland, maak ik beren sinds 2013. Eerst ben ik begonnen met wat zelfmaak pakketten en sinds Maart 2015 ontwerp ik mijn eigen patronen. Het ontwerpen van eigen patronen, geeft mij veel inspiratie en creativiteit.


Herinneringen uit mijn kindertijd.....logerend bij mijn opa en oma en spelend met beren en poppen uit vroeger tijden. Dit is mijn inspiratie geweest voor de beren die ik maak, met een knipoog naar het verleden.


Ik probeer al mijn beren de 'Traditionele Vintage Stijl' te geven. Elke keer als ik een nieuwe beer maak, is het voor mij een verrassing hoe de beer eruit gaat zien.
Dat is ook de reden waarom ik veel plezier ervaar in het maken van mijn beren, waarmee ik hen een eigen uitstraling en karakter geef. Al mijn beren zijn wat ze noemen 'One Of A Kind', wat zoveel betekent dat geen tweede beer hetzelfde is.


Mijn beren zijn allemaal handgemaakt door mij, hebben beweegbare lichaamsdelen en zijn gevuld met houtwol, houtvezel. Heel soms gebruik ik kapok voor het vullen van mijn beren. Mijn beren hebben een VDB label op de rug. Dit betekent dat de beren met deze label door mij zijn ontworpen en gemaakt. Ik gebruik hoge kwaliteit mohair, viscose en vintage pluche voor het maken van mijn beren.


Mijn beren zijn verzamelaarsberen en daarom niet geschikt voor kinderen onder de leeftijd van 10 jaar, wegens kleine onderdelen.


Ik wil u bedanken voor het bezoeken van mijn website. Mocht u een beer willen adopteren of vragen hebben, dan kunt u contact met mij opnemen via vdbears@outlook.com


Met vriendelijke groet,
Helen